Jurnal de camp 2016

Dragi Fermieri,

Semanati cat mai devreme posibil!

Acesta este sfatul fermierului cu care am derulat anul acesta experiente la porumb.

Am facut mai multe experiente in care am urmarit densitati diferite, distanta intre randuri de 35 de cm si 70 de cm, mai multe tipuri de erbicide, am aplicat chiar si insecticide si ingrasaminte foliare cu Zn.

Asa cum o sa vedeti in poze pana in luna iulie culturile aratau perfect, dar ulterior pe fondul secetei instalate, recoltatul s-a realizat pe 30.08.16, la o umiditate de 16%.

Tratamentul cu insecticid s-a aplicat o data cu ultimul tratament cu ingrasamant foliar si in cultura s-a constatat un atac mai redus al Sfredelitorului porumbului la nivelul tulpinii si a frunzelor.

In acelasi timp in prima faza de vegetatie, pe fondul temperaturilor scazute si a ploilor de la inceputul vegetatiei s-au observat carente de microelemente, de aceea al- 3 lea sfat tehnic pe care l-am primit, este sa aplicati ingrasamintele foliare in prima faza de vegetatie, cand porumbul are cateva frunze dezvoltate, iar radacinile sunt putin dezvoltate.

Mai tarziu este adevarat ca plantele vor avea mai multe frunze si mai putin ingrasamant foliar se pierde, ajungand pe pamant, dar atunci stresul deja s-a produs.In acel moment radacinile sunt dezvoltate si pot obtine din sol substantele necesare pentru dezvoltare.

Semanati devreme si tineti un jurnal de camp, cu observatiile facute in fiecare an agricol!

1 από 0