История

 

70 години история в семенарския бизнес!

Ние създадохме портфолио от полски и зеленчукови култури, които отговарят на нуждите на фермера и му помагат да постигне по-висок добив и печалба. От 1995 година насам компанията постоянно разширява своя план за семепроизводство, модернизирайки заводите си за обработка на семена, и достига най - високо качество на готовите продукти. През изминалите 20 години разработихме нашите научни програми до по-високо ниво и постигнахме следните резултати:

  1. Глобален пробив при памука  като селектирахме сортове памук с невероятни характеристики – висок добив и ранна зрялост, което допринесе за повишаване на печалбите в целия сектор.
  2. Подобряване на сортовете с люцерна като увеличихме добива и хранителната им стойност (високо съдържание на протеини и добра усвоимост)
  3. Богата гама царевични хибриди, приспособими към местните условия с висок добив и устойчивост към стресови фактори.
  4. Развихме нашите зеленчукови продукти, целейки да посрещнем нуждите на местните пазари, като увеличим техните качества.

През 2015 фирмата:

  • Завършва инвестиция за зимно производство на зеленчукови разсади в завода си в Южна Гърция.
  • Основава нова производствена линия за заготовка на царевични семена в своя завод в централна Гърция.
  • Завърши инвестиция за модернизиране на специализираното оборудване в научно-изследователската станция в Северна България.

През 2016 фирмата планира допълнителни инвестиции в завода за заготовка на семена в централна Гърция, с цел да увеличи неговия капацитет.

Golden West е част от SPIROU GROUP. Майчината компания е основана през 1947 година, занимаваща се първоначално с търговия на дребно на семена, агрохимикали, земеделски машини и инструменти, както и с издателство на селскостопанска литература. През 60-те години компанията развива дейността си в търговията със семена  като въвежда първите хибридни зеленчукови семена на гръцкия пазар. През следващите години компанията разработва този сектор в Гърция, а през 80-те навлиза в сектора на полските култури. В началото на 90-те Golden West е създаден, за да подслони изследователската дейност на групата, първоначално с памук, а след това с царевица и люцерна. В същото време фирмата инвестира в производствени съоражения, изграждайки солидна инфраструктура за бъдещото си развитие.

През последните години фирмата е разширила дейността си в Средиземноморието, Близкият изток, Турция, Източна Европа и Балканите, и все повече разширяващ се списък от страни. Високата ефективност, непрестанните инвестиции и нашия фокус за разработване на висикокачествени семена с добавена стойност, подсигуряват нашите водещи позиции. Оставаме отдадени на нашата визия да предлагаме висококачествени продукти, бидейки важна част от земеделския бизнес, и продължаваме да инвестираме в тази посока.
 


Погледнете тук нашата презентация¨

Bulgarian presentation