Istorie

70 de ani de experienţă în domeniul seminţelor.

     Compania   deţine  un portofoliu impresionant  de culturi de câmp și legume, care răspund cerinţelor agricultorilor și le asugură  sprijunul  necesar  în creşterea nivelului de producţie  şi rentabilităţii acestora. Din 1995, compania are un plan de producere a semințelor  în expansiune,  utilizând propriile instalaţii de procesare a seminţelor a atins cele mai înalte standarde de calitate a semințelor  produse.

În ultimii 20 de ani  am dezvoltat  propriile  programe de cercetare,  obţinând  următoarele rezultate:

 1.  Progres,  recunoscut la nivel mondial,  în domeniul  bumbacului,  prin intermediul  selecţiei de noi soiuri, cu indici de calitate superioară, capacitate înaltă de producţie și maturitate timpurie, asigurând astfel  o înaltă valoare adăugată pentru întregul  lanț tehnologic  al  industriei bumbacului.

2. Au fost create  soiuri performante de lucernă,   cu  capacitate  înaltă de producţie și valoare nutritivă superioară  ( conținut ridicat de proteine și digestibilitate sporită).

3. S-a realizat o gamă extinsă de hibrizi de porumb,  adaptaţi la condițiile de mediu,  cu un randament ridicat de producţie și toleranță înaltă  la factorii de  stres.

În 2015, compania:

• a finalizat modernizarea  Uzinei  de producere a răsadurilor din Grecia de Sud, în scopul   producerii  în condiţii de iarnă a răsadurilor  de legume  și a răsadurilor altoite  .

.• a instalat o nouă linie de procesare a semințelor de porumb  la Uzina de prelucrare a semințelor culturilor  de câmp  din  Grecia de Centru.

• a finalizat    modernizarea bazei  tehnico-materiale   de cercetare a porumbului la Stațiunea  sa de cercetare din Bulgaria de Nord.

Pentru 2016 compania planifică investiții suplimentare în Uzina de procesare a semințelor culturilor de câmp din Grecia Centrală, în scopul sporirii capacităţii de prelucrare a semințelor în lucernă.

Golden West face parte din Grupul  de companii Spirou . Compania mamă a fost înființată  în Atena, în anul 1947, care se ocupă inițial de vânzările cu amănuntul  a seminţelor, produselor  agrochimice, mașinilor și uneltelor agricole, precum și de editarea cărților agricole. Pe parcursul anilor '60, compania a crescut în comerțul de semințe,  introducînd primele semințe  hibride de legume pe  piața din Grecia. În următorii ani, compania a dezvoltat sectorul legumicoll în Grecia, iar pe parcursul  aniilor '80, a intrat, de asemenea, în sectorul culturilor de câmp.

La începutul anilor 90, Golden West-lui  i s-a atribuit sarcina de  efectuare a  cercetătilor ştiinţifice ale grupului, mai întâi la bumbac și apoi la porumb și lucernă. În acelaşi timp, compania a investit masiv în instalațiile de producție, construind  o soludă infrastructură pentru perspectiva următoare.

Pe parcursul ultimilor ani, compania și-a extins activitățile în regiunea Mării Mediterane, Orientului Mijlociu, Turcia, Europa de Est și Balcani,  lărgind esential  listă  țărilor.

Înaltă eficiență, investițiile continue și focusarea  noastră în dezvoltarea de produse semincere  de înaltă calitate  şi  valoare adăugată, ne  asigura poziția  de lider pe piaţă.

Rămânem ataşați de viziunea noastră de a oferi o valoare adăugată în cadrul  lanțului agricol și investim constant în această direcție. .