Историја

Историја

70 година историје у семену

Развили смо портфељ ратарских култура и поврћа који задовољава потребе пољопривредника и подржавамо га да побољша принос и профитабилност. Од 1995. године компанија има проширени план производње семена, користећи и сопствене погоне за прераду семена, постижући највише стандарде квалитета произведеног семена.

Даље, током последњих 20 година развили смо наше истраживачке програме са следећим резултатима:

1. Глобални пробој у памуку узгајањем сорти памука са врхунским карактеристикама квалитета, високим приносом и раном зрелошћу, што је резултирало додатном вредношћу за читав ланац индустрије памука.

2. Побољшане сорте луцерке са високим приносом и врхунском хранљивом вредношћу (висок садржај протеина и сварљивост).

3. Проширени асортиман хибрида кукуруза прилагођен је регионалним условима са високим приносом и толеранцијом на стрес.

4. Развили смо низ производа од семена поврћа, посебно циљајући потребе нашег региона са повећаним квалитетом и агрономским карактеристикама.

У 2015. години компанија:

Завршена инвестиција за зимску производњу садница поврћа и калемљених садница у погону за производњу садница у Јужној Грчкој.

Успоставио је нову линију за прераду семена кукуруза у погону за прераду семена ратарских култура у централној Грчкој.

Завршио инвестицију за надоградњу опреме за истраживање кукуруза у својој Истраживачкој станици у северној Бугарској.

За 2016. компанија планира даља улагања у погон за прераду семена пољских култура у централној Грчкој како би повећала капацитет прераде семена у луцерни.

Голден Вест је део групе Спироу. Матично предузеће основано је у Атини 1947. године и бавило се малопродајом семена, агрохемикалија, пољопривредних машина и алата, као и издавањем пољопривредних књига. Током 60-их компанија је расла у трговини семеном уводећи прво хибридно семе поврћа на грчко тржиште. Следећих година компанија је развијала сектор поврћа у Грчкој, а током 80-их ушла је и у ратарске културе.

Почетком 90-их Голден Вест је развијен за смештај истраживачких активности групе, прво са памуком, а затим са кукурузом и луцерком. У исто време компанија је инвестирала у производне погоне градећи солидну инфраструктуру за свој будући развој.

Током последњих година, компанија је проширила своје активности у ширем медитеранском региону, Блиском истоку, Турској, источној Европи и на Балкану и шири списак земаља.

Висока ефикасност, континуирана улагања и наш фокус на развоју висококвалитетних производа од семена додане вредности осигуравају нашу водећу позицију.

И даље смо посвећени својој визији да понудимо додатну вредност у пољопривредном ланцу и непрестано улажемо у овај смер.

 

 

View here our company's presentation: 

Albanian

Bulgarian 

Fyrom

English

Romanian

Turkish

Ukrainian