Активности

Активности

Голден вест је активан на пољу истраживања и развоја, производња семена и дистрибуција семена од ратарске културе како и семена поврђа.
Производе Голден Веста су дистибуирани у веђем региону Медитерана, Јужне Европе, Северне Африке, Турске, Блиски Исток, Балканско полуострово и однедавно земље Истоћне Европе и републике бившег Советског Савеза.

 

Семе ратарских култура

Развијамо програме узгајања раних и касних хибрида кукуруза, сорти памука и луцерке, као и процес развоја производа који осигуравају континуирани проток производа.

Програм узгајања памука започео је почетком 90-их у Грчкој, циљајући медитерански регион. Главни правци узгоја су високи принос, врхунски квалитет влакана и рана зрелост. Голден Вест је успешно успео да комбинује све три карактеристике у својој новој генерацији сорти Голден Фибер.

Програм узгајања кукуруза започео је крајем 90-их у САД-у. До 2005. програм је премештен из САД-а у регион, а Бугарска је постала средиште истраживачких активности за ране хибриде кукуруза. Преко 12.000 нових хибрида годишње се укључи на процену у пробну мрежу. Укупно се годишње процени преко 150.000 тест површина за принос у Бугарској, Румунији, Мађарској, Словачкој, Молдавији, Украјини, Русији, Грчкој, Турској и групи земаља која се шири. Главни правци узгоја су висок принос и толеранција на стрес. Програм узгоја луцерке започео је убрзо након кукуруза, циљајући регион Великог Медитерана и тиче се неактивних сорти високе урода и супериорне хранљиве вредности. У последње време Голден Вест развија и нове успаване сорте. Голден Вест развија производњу семена широм света на све већем списку земаља који укључује САД, Аустралију, Турску, Грчку, Румунију, Бугарску и друге.

 

Сјеме поврћа

Програме за истраживање и развој развијамо у сарадњи са истраживачким институтима и приватним компанијама и изводимо пробне пројекте како бисмо оценили нове сорте и одабрали најбољу од њих која ће бити прилагођена специфичним условима нашег тржишта.

Голден Вест такође успоставља програме производње семена у многим земљама за производњу високих стандарда квалитета семена поврћа.

 

Визија

Замишљамо Голден Вест да прошири своје активности и постане значајан играч у пољопривредном сектору на нашим регионалним тржиштима и да буде у могућности да утиче на пољопривредну технологију и пословање поменутих тржишта.

На Голден Весту препознајемо одговорност која долази заједно са нашим регионалним ширењем. Све наше активности одликују се највишим стандардима еколошке, социјалне и пословне активности.

И даље смо посвећени својој визији да понудимо додатну вредност у читавом пољопривредном ланцу и непрестано улажемо у овај смер.

 

View here our company's presentation:

Albanian

Bulgarian

English

Fyrom

Romanian

Turkish

Ukrainian